Wat doe je bij het Museum van de Geest?
Eline: “Ik werk van woensdag tot en met vrijdag in Museumcafé Thuys. Ik heet de gasten welkom en doe de bediening. Ik vul alles bij en sta achter de bar. Op 17 augustus was het zeven jaar geleden dat ik hier begon. Toen ik hier net kwam werken, vond ik het best lastig. Ik moest veel leren, de kat uit de boom kijken. Maar ik vond het al snel heel leuk. Ze begrepen mij en leerden me stapsgewijs dingen te doen. Ik noem dit weleens de gouden werkplek, vooral voor mensen met een beperking. Ze nemen hier echt de tijd voor je en je mag fouten maken. Stel: je hebt een keer een bewolkte dag in je hoofd, dan is er altijd iemand die je oppept”.
Wat vind je leuk aan dit werk?
“Ik ben dol op het maken van koffie. Als ik het eerlijk mag zeggen, ben ik daar best een ster in geworden. De kunst is om alles goed af te stellen en de juiste stappen te doorlopen. Ik ga altijd zorgvuldig te werk. Ik vind het ook heel leuk om een praatje met mensen te maken. Met sommige gasten heb ik echt een band opgebouwd. Pasgeleden kreeg ik een heel groot compliment van Peter, mijn begeleider hier. Hij zei dat ik goed kan overzien wat er allemaal moet gebeuren en dat ik goed aanvoel wat mensen nodig hebben”.
Wat doe je nog meer naast dit werk?
“Ik tennis elke woensdagavond en ik hou erg van knutselen. Ik doe graag Diamond Painting en schilderen op nummer. En ik kijk graag sport, vooral tennis en voetbal. Ook vind ik het leuk om naar de bioscoop te gaan, of uit eten”.
Waar word je blij van?
“Ik vind het echt mooi dat we zo’n hecht team zijn hier. We staan altijd voor elkaar klaar. Daar word ik blij van. Als ik hier dan aankom in de zomer, zo over het gezellige terras, dan heb ik echt een welkom-thuis-gevoel”.
Welk kunstwerk in het museum raakt je het meest?
“Toen ik hier net kwam werken, mocht ik helpen bij de opbouw van de tentoonstelling. Voor de Universele Verklaring van de Open Geest, aan het einde van de route, heb ik draadjes in verschillende lengtes geknipt. Dat is een leuke herinnering. Ik vind het mooi dat je via het kunstwerk je eigen boodschap de wereld in kan sturen”.