Haarlem Amsterdam

Flow Slow Art Route

Tijdens de Flow Slow Art Route gaat het over ‘de tijd nemen’. Met een inspirerende route op papier ontdek je het kunstwerk tussen je oren. Onderweg vragen we je in plaats van zo veel mogelijk te bekijken, stil te staan bij slechts vijf werken en daar alle tijd voor te nemen.

Deze werken vertellen een persoonlijk verhaal dat we graag met je delen. Zoals dat van illustrator Maaike Hartjes over haar burn-out, en van de bekende Japanse ‘stippenkunstenares’ Yayoi Kusama, die kunst maakt om haar angsten te overwinnen. Je staat stil bij minder werken, maar door meer aandacht te schenken aan slechts een paar objecten zie je dingen die je anders niet had opgemerkt. Je ervaart de werken ook op een andere manier. Het is een nieuwe manier van museumbezoek die wereldwijd steeds meer aandacht krijgt.

Deze route is gemaakt in samenwerking met Flow Magazine.

Wil je liever zoveel mogelijk zien, of zelf kiezen wat je ziet? Kies dan voor de Open Geest Route. Voor de jonge geesten onder ons (iedereen die zich 13 tot 18 jaar voelt) is er de mogelijkheid je eigen gebruiksaanwijzing in te vullen tijdens de Young Adult Route.

Reserveren voor deze route is niet nodig en zit inbegrepen bij je toegangsticket. Vraag naar de route op papier bij de kassa.

Leestip: Een museumbezoek voor je mental health, helpt dat?

Illustraties door: Deborah van der Schaaf