Eenmalige bijdrage

Steun het Museum van de Geest met een eenmalige bijdrage

Word regent

‘Museum van de Geest doet je beseffen dat ieder leven de moeite waard is om geleefd te worden. Ook als het soms wat minder goed gaat’

Museum van de Geest | Dolhuys kent een lange traditie van Regenten, die vanaf 1582 geld en middelen inzamelden bij vooraanstaande burgers ten behoeve van het toenmalige Pest- en Dolhuys. Sinds een aantal jaren heeft het Museum van de Geest haar Regentenkring nieuw leven ingeblazen en is de prachtige Regentenkamer in 2012 gerestaureerd. Als Regent steunt u de musea in Haarlem en Amsterdam gedurende een periode van minimaal 5 jaar, in een lijfrente constructie.

Welke voordelen heb ik als Regent?

  • De Regenten hebben een aantal privileges, zo mogen zij gebruik maken van de Regentenkamer in het Dolhuys.
  • Op dit moment bestaat deze Regentenkring uit circa 38 regenten. De regenten vormen een belangrijke geefkring en zijn zowel financieel als inhoudelijk verbonden aan Museum van de Geest. Het netwerk van de regenten treft elkaar op regelmatige basis.
  • Elk jaar organiseert Museum van de Geest het Regentendiner voor haar Regenten.
  • Museum van de Geest stelt kosteloos een schenkingsovereenkomst op voor een periode van 5 jaar. Omdat Stichting Het Dolhuys een ANBI status heeft is deze gift aftrekbaar van het inkomen op grond van de geefwet.

Wat kost het om Regent te worden van het Museum van de Geest?

€ 1.000,- per jaar, via een schenkingsovereenkomst gedurende 5 jaar. De gift kent grote fiscale voordelen en kan een belastingvoordeel opleveren van 52%.

Delen