Haarlem Amsterdam

Stardom film

Stardom film

Theatermaker

Op een reeks van dertien schermen dansen de supersterren uit Durans Factory. Het zijn leden van Theater LeBelle die uit hun dak gaan op de muziek van onder andere 2Unlimited. De outfits die ze dragen zijn gemaakt samen met Lantink in zijn studio in Amsterdam.

FRAN STUIJF

Fran was model in de modeshow ‘Democracy’. Met haar vader ging ze vaak naar New York en daar vertelt ze graag en veel over, vandaar dat het Amerika-pak speciaal voor haar is gemaakt. Zelf is ze Amsterdamse, net als haar moeder en oma. Ze woont met haar vrienden in de Jordaan. Daar heeft ze ook haar vriend Erik ontmoet, waarmee ze al acht jaar samen is.

Ze luistert veel naar Engelstalige muziek, het liefst the Spice Girls en de Dolly Dots. Bij een showgroep geeft ze verpletterende optredens. Fran heeft medailles verdiend bij zo ongeveer álle sporten, van handbal tot jeu de boules tot karten. Ze houdt van knutselen, knippen, plakken en tekenen: vaak de Amerikaanse vlag in verschillende kleuren.

Verder omschrijft ze zichzelf als stoer, betrouwbaar, aardig, en lief tegen andere mensen. Dat ze gesteld is op anderen, merk je in alles. Als je haar vraagt waarop zij het meest trots is, is het antwoord: “Ik ben trots op mijn familie, ik ben trots op al mijn vrienden, ik ben trots op mijn vriend, en ik ben ook heel trots op mijn collega’s.” En als ze een dag iemand anders mocht zijn, was het een fotomodel. “Ik ga alleen niet in m’n nakie. Dat durf ik niet hoor, ik hou gewoon m’n kleding aan!”

GIOVANNI FELTER

Giovanni is een vrolijke, drieëndertigjarige meester-Diamondpainter. Hij heeft geduldig zijn verheven tot een ware kunst en als je niet oplet, beplakt hij een werk met tienmiljoen glitterstenen voor je. Voor hem staan zijn moeder en zusje op de allereerste plek. Hij is een echte paardenfanaat en hij heeft twee knuffelhondjes als huisdier. Hij wil dat iedereen wat liever is voor de natuur, en daar zou volgens hem Moeder Natuur ook blij mee zijn. “De natuur is haar kindje. Moeder natuur beschermt de bossen, maar ons ook, net als God.”

Giovanni is ondertussen ook geoefend in het geven van slaapkamerconcerten. Hij zingt dan het liefste mee met zijn idolen Ariana Grande – waar hij een poster én een kalender van heeft – en the Jonas Brothers. Tot nu toe horen alleen zijn begeleiders de concerten, maar zijn doel is optreden zoals Corbin Bleu, een Amerikaanse zanger en acteur in zijn lievelingsfilm High School Musical. Hij droomt ervan te leren hoe je écht een nummer maakt in een studio, zodat hij kan optreden in het buitenland en op wereldtour kan… in een zwarte limousine.

Die limousine-droom kwam sneller uit dan verwacht. Als een echte tv-ster, wordt hij daarmee opgehaald voor de opnames van datingshow Cupido. Daar hoopt hij een vriendin te vinden waarmee hij kan samenwonen. Voor haar zou hij alles opzij zetten: “Als zij van sporten houdt, houd ik ook van sporten!”

ESRAH VAN ROOIJ

Esrah is een zevenentwintigjarige Amsterdamse dierenliefhebber en creatieveling. Ze is kunstenares bij de Outsider Art Galerie, actrice bij Theatergroep LeBelle en supertrots op haar banen. Ze omschrijft zichzelf als theatraal en professioneel en dat merk je meteen wanneer ze op het podium staat te dansen als een slangenmens.

Ze bloeit op als ze in haar rol zit, en je merkt meteen dat ze leert van de prinsessenfilms die ze kijkt op Disneyplus. Want als je haar ziet, denk je meteen aan een prinses. Ze heeft net zulk mooi haar als Elsa van Frozen, en is zelfs vernoemd naar een oosterse prinses uit het Oude Testament. Maar veruit de meeste gelijkenis heeft ze volgens haarzelf met Doornroosje, die houdt namelijk ook zo van slapen. Esrah is ook een echte dromer. Ze droomt over sprookjes en haar fantasiewereld, maar ook over haar idool, Peter R. de Vries. Daarnaast is ze fan van Ali B omdat hij zo goed kan rappen en maakt ze prachtige schilderijen van Michael Jackson.

Haar betrokkenheid met de podiumkunsten moge duidelijk zijn; als ze één ding kon veranderen aan de wereld was het dat er meer aandacht komt voor kunst en cultuur.

BEA OTTE

Bea is vijftig jaar oud en een Bourgondische ras-Amsterdammer. Ze is geduldig, ijverig, en een creatief multitalent: samen met Duran ontwierp ze de collectie ‘Democracy’. Bea werd ontdekt toen ze met LeBelle in de studio van Duran aan het tekenen was. Van kleins af aan is ze creatief bezig geweest, op haar vijfde begon ze al met tekenen. Eerst had ze een berenperiode, toen een bloemenperiode, en daarna tekende ze matrozen na die ze had gezien bij Sail Amsterdam.

De laatste tijd ontwerpt ze fantastische, bijna psychedelische schoenen en kledingstukken. Ze is daar bovenop ook nog supergoed in breien en haken. “Ik ben natuurlijk begonnen met pannenlappen en daarna heb ik dassen gebreid. Heel gekleurd het liefst en toen truien. Ik kies het liefste truien die ik niet kan kopen in de winkel, want het is heel moeilijk om aan een kledingstuk te komen dat echt leuk is en felle kleuren heeft.” Wat er in de winkel hangt: dat vindt ze allemaal eenheidsworst.

Bea vindt sowieso dat mensen en de politiek wat meer aandacht moeten hebben voor het schoonhouden van de aarde. Dat moet volgens haar op nummer één komen van de lijst met belangrijkste dingen, en niet onderaan. Dus mocht ze zelf aan de slag. Haar ontwerpen voor deze collectie zijn gebaseerd op ‘mooie en bekende dieren die goed zijn voor de aarde.’ Met als allerbelangrijkste dier: de bij.

CASPER SLABBERS

Casper is acteur bij LeBelle en schilder bij Philadelphia. Misschien ken je hem van zijn denderende saxofoonoptredens met Wimpie en de Dominoes, of van zijn verschijning in Sesamstraat. Daar speelde hij de neef van Frank Groothof. Zijn moeder speelt Ieniemienie en zijn vader is poppenmaker. Hij kwam daardoor vroeger vaak op de set van Sesamstraat in het mediapark van Hilversum, en is dan ook gek op TV. Zijn helden zijn Samson en Gert, ook al wil hij wel even benadrukken dat dat Belgische televisie is. En hij kijkt elke dag naar GTST. Casper vindt het maar niks dat ze nu alleen van maandag tot donderdag een nieuwe aflevering uitzenden, in plaats van de hele week. “Maar dat komt door de corona.”

Naast TV kijken, houdt hij ook erg van acteren en speelt het liefst gemene rollen. Met de theatergroep wordt er gewerkt aan een grootse voorstelling die gaat optreden in Amersfoort, waarin Casper de Jager speelt. Maar zelf houdt hij juist heel erg van dieren. Vroeger had hij een cavia en twee katten. “Maar die twee poezen pissen overal.” En waar hij het meest van houdt, is zijn verloofde. Hij heeft een opvallende ketting met een ring, een puzzelstukje, en een gegraveerd hart waarop ‘Celine’ staat. Celine kent hij al heel lang, maar ze woont helemaal in Harderwijk. Die ketting neemt hij overal mee naartoe. En als hij droomt, is het altijd over haar.

JORAN TER HORST

Joran is drieëntwintig en een onuitputtelijke hulp in de studio. Hij was model in de modeshow ‘Democracy’ en is enorm betrokken bij de hoarding-installatie en de collage van Victor Crepsley geweest. Hij geniet van het knippen, plakken en inpakken in aluminiumfolie, maar ook vooral van het sjouwen met de mannen. Hij is groot fan van André Hazes, en heeft zelf ook bloed, zweet en tranen in deze expositie gestoken. Als hij thuiskomt, gaat Joran eerst even bijkomen, maar daarna gaat hij ook weer op zoek naar dingen die hij kan meenemen om in te pakken voor de installatie. Zo komt hij altijd voorbereid naar de studio, en gaat hij altijd net dat stapje verder om te helpen.

In zijn kamer hangen posters van mooie meisjes en van zijn favoriete serie GTST, dat kijkt hij elke avond om acht uur stipt. Verder is hij een super-DJ, dat doet hij met zijn platenspeler op zijn kamer. Zijn favoriete muziek is Surinaamse muziek, en hij spaart om daarnaartoe op reis te gaan (ook al is dat heel duur). Hij kent er geen mensen, maar weet wel zeker dat het een mooi land is met “een mooie cultuur en mooie mensen.”