Haarlem Amsterdam

Kenny Callens

Kenny Callens

Schrijver

Kenny Callens (1980) toont met zijn kunst het verlangen naar structuur en logica in de chaotische wereld van ieder mens. Hij doet dit door middel van grafische affiches, steevast met potlood op papier.

Gesprokkelde teksten

Als je bijvoorbeeld precies wilt weten hoe alle personages in de Belgische soapserie Familie met elkaar verbonden zijn, dan ben je bij Kelly Callens aan het juiste adres.

Callens gebruikt gesprokkelde of zelfgeschreven teksten, geïnspireerd door de acteurs en actrices. Met gevoelige grijstonen geeft Kenny een extra dimensie aan de visuele wandeling door zijn doolhoven.

Kenny werkt in de Vlaamse Kunstwerkplaats Zandberg. Naast zijn individueel werk, werkt Kenny Callens samen met schrijver en dichter Peter Holvoet-Hanssen aan gezamenlijke gedichten, die in verschillende publicaties en voorstellingen opgenomen werden.

Kenny schrijft over zichzelf:

“IK BEN KENNY CALLENS. OVERDAG KOM IK IN KUNSTWERKPLAATS DE ZANDBERG. IK WERK MET MIJN POTLOOD, MET KLEUREN, PASTEL IN MIJN TEKSTZIN VAN DE GRAFIEK EN OOK MUZIEKTEKST VAN DE VLAAMSE ARTIESTEN OM TE DRUKKEN MET GRAFIEK. ALS JE DE TEKST ZIET, ZIE JE DE MOND EN OGEN VAN DE ZANGER OF ACTEUR. MIJN TEKSTEN ZIJN GEVOEL, “OVER WAAR IK ZIET, WAAR IK ZIT, WAAR IK ZOEKT”. MIJN DROOM IS OM KUNSTENAAR EN ACTEUR TE WORDEN, ANDERS KAN IK NIET MEER LEVEN. EEN ARTIEST VERZAMELT PUZELTEKSTEN EN MAAKT ER EEN LIJNENSPEL MET KLEUREN VAN. MET GRAFIEK KAN IK KLEUREN AAN MIJN ZINNEN GEVEN.”