Haarlem Amsterdam

Guo Fengyi

Guo Fengyi

Kunstenaar

Guo Fengyi begint aan haar werken zonder plan; gaandeweg ontdekt ze haar eigen gedachtes. Haar kunst kenmerkt zich door vele fijne spookachtige lijntekeningen van draken, feniksen en gezichten, soms met elkaar verweven. Ze zijn lachend en sereen of juist angstaanjagend en monsterlijk.

Haar werk is origineel en buitengewoon krachtig. De kijker wordt al snel meegevoerd naar haar denkbeeldige wereld, die verontrustend en monsterachtig is, maar tegelijkertijd ook sereniteit uitstraalt. Fengyi gebruikt Oost-Indische inkt en kwast.

Kunst van Guo Fengyi

Fengyi behaalt in 1962 haar middelbare school-diploma, waarna ze gaat werken in een rubberfabriek. Ernstige aanvallen van artritis zorgen ervoor dat zij daar vroegtijdig mee moet stoppen. Ze wendt zich tot alternatieve geneeswijzen in de hoop haar symptomen te verlichten.

Deze wending kan gekenmerkt worden als het startpunt van haar kunstenaarschap. Sinds er werk van haar tentoongesteld wordt, geniet ze spectaculair veel aandacht. Guo Fengyi wordt geprezen als één van de belangrijkste figuren in de geschiedenis van Outsider Art.

Tentoonstellingen