Haarlem Amsterdam

Self Examination (no 1/23) (2016)

Self Examination toont een verlangen naar structuur en logica in de chaotische wereld van ieder mens. Je mag als bezoeker door het werk heen bladeren.

Marit Westerhuis: “Ik ontwierp zeven formulieren waarin ik aantekeningen maakte over verschillende onderzoeken die ik elke dag deed. Het hielp me om mijn gegevens die ik elke dag verzamelde op te slaan. Zoals een database, gevuld met ‘objectieve’ informatie, maar ook nogal subjectieve en persoonlijke informatie.

Zeven formulieren

Het eerste formulier is een ‘dokters’-formulier, het tweede het ‘studio’-formulier waar ik aantekeningen maakte over ideeën, atelierbezoeken, de hoeveelheid tijd die ik in mijn atelier doorbreng, enzovoort. Het derde is het ‘inname’-formulier waar ik aantekeningen maakte van mijn eten, drinken, medicijnen, alcohol en drugs.

De vierde is het formulier ‘uiterlijk’ waar ik aantekeningen bijhoud over mijn uiterlijk, hygiëne, kleding enzovoort. Het vijfde formulier is het ‘vrije tijd’-formulier waarin ik aantekeningen maakte over mijn vrije tijd, van feestjes tot de tv-programma’s die ik heb gezien, maar ook de meer privézaken zoals mijn seks/liefdesleven en aantekeningen over gesprekken/gevechten/argumenten.

Het zesde formulier is het ‘emotie’-formulier waar ik vakjes van één tot vijf aanvinkte, met een groot aantal emoties die ik moest bereiken. De zevende vorm is de ‘conclusie’-vorm waarin ik correlaties probeer te vinden tussen de warme en koude gegevens; mijn bloeddruk is hoog, mijn haar is vettig, ik twijfel over mijn studiopraktijk en ik voel me gestrest. Ook hier combineerde ik mijn persoonlijke informatieprikkel met teksten die ik in die periode heb gelezen”.

De bladen die zijn doorgestreept, staan voor dagen waar het haar niet gelukt is om informatie bij te houden.