Haarlem Amsterdam

De Hoarder installatie is niet te missen in de tentoonstelling Democracy. Een tribune vol zilvergekleurde objecten schittert je tegemoet. Voor dit werk was niet alleen The Factory van Andy Warhol een inspiratiebron, ook Warhol’s neiging tot hoarden is weerspiegeld. Warhol gebruikte vroeger regelmatig zilverfolie als decor voor zijn feesten. Het werk laat zien dat hoarders ook georganiseerd kunnen verzamelen.

Verschillende artiesten

Crepsley bedacht hoe het concept vorm kon krijgen en ging de samenwerking aan met Jacob Schwartz, studiogenoot en vriend. Schwartz was verantwoordelijk voor het ontwerp van de installatie.

Jacob Schwartz werkt zelf ook binnen het medium van installatie. In zijn werk reflecteert hij op de karakter-eigenschappen van objecten, die vaak verloren gaan door banaliteit. Daarbij maakt hij werk bestaand uit ‘found objects’ die hij isoleert of uitlicht met behulp van onconventionele omgevingsfactoren. En brengt hij de inherente karakter-eigenschappen naar voren.

Alles tweedehands

Alle objecten in de installatie zijn op straat gevonden of bij kringloopwinkels verzameld. Vervolgens hebben de twee jonge kunstenaars samen met Joran ter Horst en andere leden van Theater LeBelle alles ingepakt met zilverfolie.

LeBelle is een theatergroep voor mensen met een verstandelijke beperking.