Haarlem Amsterdam

Collages Victor Crepsley

De gekleurde collages van Victor Crepsley bestaan uit honderden stukjes papier van oude tijdschriften en boeken. Deze verzamelt hij via Marktplaats of tweedehands winkels. De collages van Crepsley weerspiegelen zijn fascinatie voor een aantal thema’s: de clickbait-cultuur, snelle beeldcultuur, gentrificatie, upcycling en nostalgie. Crepsley noemt de werken ook wel een ‘esthetisch orgasme’. Samen vormen de collages als het ware ‘een portaal naar een parallel universum van deze tijdsgeest’.

Deelname Democracy

Naast de collages, zijn Crepsley’s hoarder-kunsten ook te zien in de zilveren Hoarder-installatie. Crepsley heeft Lantink leren kennen tijdens zijn stage bij Jan Hoek. Twee jaar na zijn afstuderen vroeg Lantink aan Crepsley om deel te nemen aan Democracy, met zijn collages en om de zilveren Hoarder-installatie te maken. Crepsley ging vervolgens hiervoor een samenwerking aan met Jacob Schwartz, studiogenoot en vriend. Uiteindelijk hebben zij samen met Joran ter Horst (LeBelle) de Hoarder-installatie gemaakt.

Eetbare creaties

Naast collages werkt Crepsley ook met allerlei andere kunstvormen. Bijvoorbeeld fotografie en sculpturen, maar ook film, muziek en live performance. Zo reist hij binnenkort naar Zweden waar hij op een performance art beurs gaat optreden. Hier wil hij de textuur van kunstwerken gaan gebruiken als inspiratie voor creaties die daadwerkelijk opgegeten kunnen worden.