Haarlem Amsterdam

Checkpoint Delta

Checkpoint Delta is een tentoonstelling dat een verlangen toont naar structuur en logica in de chaotische wereld van ieder mens.

Obsessie voor Berlijn

In Checkpoint Delta toont Tebbe zijn obsessie voor Berlijn en Duitsland. Hij beschrijft de geschiedenis op zijn eigen manier, met oneindige fantasie. Ook komen er vaak berekeningen terug in zijn werk:

De theorie van het ontstaan van de octaeder. De octaeder en Hollywood.

Hollywood heette eerst Hollywoodland. Nadat er van dit gebied in 1949 een stuk is afgehaald heet het Hollywood.
Holland heette waarschijnlijk ooit Holtland, wat Houtland betekent. In het Engels is dat Woodland. Hollywoodland betekent in het Nederlands ‘Heilig hout land’.

Holland lijkt qua vorm op het gebied Israel/Palestina. Door velen wordt dit gebied als heilig beschouwd.
Holland ligt op 5gr oost en Israel op 35 gr. 12 x 30 = 360 ??
Arnhem rijmt op Betlehem en Jezus wordt door de moslims Isa ben Miriam genoemd; Jezus, zoon van Maria. Jezus lijkt sterk op ‘je suis’; ‘ik ben’ in het Frans.

Na de aanslag op Charlie Hebdo had een zekere Marian (Maria + n) ‘je suis Charlie’ op haar Facebook profielfoto gezet. Deze zin snap ik niet!!!!!!!
Deze is een aantal dagen ouder dan ik, 670. Mijn octaeder bestaat uit hetzelfde aantal erwten. Ook is zij 22 maanden ouder dan ik.

Ik ben geboren in 1980 en dit getal is 1080 x 22 maanden. ?????????

De octaeder heet Chantob is eb Beyden, een versmelting van haar en mij.

Terugkomen op het heilige land: de Nederlandse spelling van Israel heeft een trema.
Vietnam heeft dat niet. Het is of de e van Israel en die van Vietnam zijn verwisseld. Vietnam was verdeeld in zuid en noord. Bij noord op 17 gr., toevallig bij de Ben Hai rivier. En 106gr oost loopt tussen de twee hoofdsteden Hanoi en Saigon, 180gr haaks tegenover Manhatten dat op 74 gr west ligt.

Zou Vietnam dan niet het heilige land zijn?
Je zou ook kunnen vragen: zijn er wel heilige landen? En: had Hollywood in 1949 niet beter ‘Holly’ dan ‘land’ kunnen weghalen? Dan zou het nu Woodland heten.

Ik wil graag ontheiligen en zou daarom Holland ‘Holtland’ willen noemen.
De naam West Dutchia ontheiligt ook. Dan wordt Duitsland ‘East Dutchia.’ Good morning Vietnam! East West Dutchia, North and South Vietnam!
Dit is mijn anti- heilige oorlog en moge het West Dutchia lied het Wilhelmus vervangen! De vertaling: Herrezen uit de ruines en gericht naar de toekomst zal ons jou ten goede dienen, Duitsland herenigd vaderland! Weg met dat Wilhelmus waar God in voorkomt!

We zijn onheilige Duitsers zonder heilige praat en 5 mei is de verjaardag van Karl Marx, een onpopulair persoon in ons land!
Ook de monarchie moet weg want dat zijn een soort heiligen!

Gott ist tot, Dutch ist deutsch