De films zijn tegen kostprijs (€ 15,- incl. BTW en verzendkosten) te koop op dvd. Bestellingen zijn mogelijk via onderstaand emailadres.

mediatheek@hetdolhuys.nl
Tel. 023-541 06 54 (di)

Mediatheek

Sinds 1 januari 2008 beschikt het Dolhuys over de historische, veelgebruikte GGZ-videocollectie van het Trimbos-instituut (Utrecht). Het gaat hierbij om een collectie van circa 750 films op het terrein van de geestelijke gezondheidszorg en de verslavingszorg uit de periode 1975-2000. De afgelopen jaren zijn de banden gedigitaliseerd en weer toegankelijk gemaakt voor gebruik in onderwijs, opleidingen gezondheidszorg, op ouderavonden en voorlichtingsbijeenkomsten. Het merendeel van de programma’s bestaat uit voorlichtingsfilms, televisieprogramma’s, documentaires en enkele korte en lange speelfilms.

De collectie van het Trimbos-instituut beslaat het brede terrein van de geestelijke gezondheidszorg en is onderverdeeld in categorieën. De titels zijn te raadplegen via de catalogus die in 1999 op basis van de toen gangbare thesaurus en trefwoorden werd samengesteld.

De films zijn tegen kostprijs (€ 15,-) te koop op dvd. Bestellingen zijn mogelijk via mediatheek@hetdolhuys.nl Telefonisch is de mediatheek enkel op dinsdag bereikbaar. Tel. 023-541 06 54.

Video's