De verbouwing

Vragen of reserveren

reserveringen@museumvandegeest.nl 023-5410670 ma - do | 9.00 - 15.30

Vrijblijvende offerte

De Bovenkamer

Wil jij meer leren over je brein? En ben jij ook benieuwd hoe die van een ander werkt? Kom dan op ontdekkingstocht door je bovenkamer!

Tijdens deze rondleiding, die zich met name toespitst op het puberbrein, leren jongeren meer over hun eigen bovenkamer. Waarom zijn ze soms zo impulsief, snel afgeleid of gevoelig voor verslaving? Ze ontmoeten jongeren die worstelen met angsten, concentratiestoornissen en drugsgebruik en hoe je deze problemen kunt overwinnen. Ze leren dat hun brein nog volop in ontwikkeling is en bij iedereen weer anders werkt. De rondleiding is met name bedoeld voor jongeren tussen de veertien en achttien jaar oud, maar uiteraard ook toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in de werking van de jonge geest!

Programma

Tijdens deze rondleiding gaan jongeren met een museumdocent in gesprek over het puberbrein. Het programma is uitgebreid met een interactieve tour door ons nieuwe museum. Met een multimedia guide gaan jongeren op pad en worden uitgedaagd met kritische vragen: hoe empathisch ben jij? En wat voor persoonlijkheid heb je?

Praktisch
Tijdsduur: 1,5 uur
Doelgroep: 12 – 25 jaar, (speciaal) voortgezet onderwijs, MBO richting jeugdprofessional
Meer informatie: neem contact op met reserveringen@museumvandegeest.nl

In verband met de 1,5 meter richtlijnen bieden we op dit moment deze rondleiding alleen aan bij groepen onder de 18 jaar.

Delen