Dolhuys op Donderdag: ‘Sofasessies’ met Marian Mudder

Jarenlang is actrice en schrijfster Marian Mudder op zoek geweest naar de juiste therapie tegen haar stressgerelateerde klachten en depressies. Ze kreeg de meest uiteenlopende en bizarre diagnoses en hierdoor juist méér problemen. Mudder fileert ze allemaal op scherpe en geestige wijze en vertelt wat haar uiteindelijk wél geholpen heeft.

In haar boek ‘Sofasessies, hoe therapie mij niet heeft geholpen en vooral waarom niet’ beschrijft Marian Mudder haar dwaaltocht door de Nederlandse psychologische hulpverlening. Op haar achtentwintigste ging Mudder voor het eerst in therapie voor haar angsten en depressies. Het was intensief: twee weken geblinddoekt op een sofa. Maar dat hielp niet, ze kreeg er nieuwe problemen bij. Er volgde een lange zoektocht naar de juiste therapeut – regulier en alternatief, van nlp tot rebirthing –, workshops en zelfhulpboeken. Na veel psychologische omzwervingen kwam ze op het spoor van wat haar wél heeft geholpen.

Sofasessies van Marian Mudder is een openhartig, persoonlijk en humoristisch verslag van een zoektocht in therapieland. Marian Mudder (1958) is actrice (bekend van Baantjer), schrijfster en gediplomeerd coach. Eerder schreef zij de boeken Geluksblind, Volgende keer bij ons en Opium.

Vanaf september tourt Marian Mudder met haar gelijknamige theatershow door het land. Tijdens Dolhuys op Donderdag zal zij alvast een stuk uit haar voorstelling spelen.

In het museumcafé is vanaf 17.30 uur een maaltijd te verkrijgen voor €15,00. ‘In gesprek met’ start om 19.30 uur. Graag vooraf reserveren.