Digitale gezondheid I: Volmaakt imperfect

Hoe behouden we een volmaakt imperfect zelfbeeld?

Digitale gezondheid I: Volmaakt imperfect

Nieuwe technologieën geven inzicht in de status van onze gezondheid, waar en wanneer we maar willen. Zo kun je op elk moment van de dag aan de gezondheid sleutelen. Gezond leven is belangrijk. Maar wanneer slaan we door?

In deze paneldiscussie gaan we op zoek naar de grenzen van digitale gezondheid. Welke effecten hebben technologieën op perfectiedrang? Wat mogen we van elkaar verwachten als het gaat om gezond gedrag? Vergeven we elkaars fouten nog wel? Hoe behouden we in dit digitale tijdperk een zelfbeeld dat mag afwijken? Kortom: hoe worden we volmaakt imperfect?

Met filosofe Marjolein Lanzing en andere experts.
Aanvang: 19.30 uur. Vooraf is er ook een maaltijd verkrijgbaar in museumcafé Thuys voor €12,50 p.p. Reserveren s.v.p.

WEEKEND VAN DE DIGITALE GEZONDHEID

Nieuwe technologieën maken het mogelijk de eigen gezondheid continu te monitoren. Apps en medische dossiers verzamelen grote hoeveelheden gezondheidsgegevens. Met behulp van algoritmen kunnen diagnoses worden gesteld en risicogroepen aangewezen.

Digitalisering verandert de gezondheidszorg, en de rol van de mens in de zorg.

Hoe kijken we naar onszelf? En hoe blijven we zelf regie voeren als nieuwe technologieën keuzes voor ons maken? In het weekend van de digitale gezondheid zoeken we met zorgprofessionals, ervaringsdeskundigen, techniekfilosofen, ethici, technologie ontwikkelaars en andere geïnteresseerden naar antwoorden op die vragen.

Het weekend van de digitale gezondheid is een coproductie van het Rathenau Instituut en Museum het Dolhuys.