Locatie Haarlem

29 november 2022

Opnieuw gratis warme jassen in de bomen

Jos Schuring en Gertien Koster van Stichting Warm Haarlem vroegen hun bruiloftgasten vorig jaar warme jassen in plaats van een huwelijkscadeau. De jassen hingen in december 2021 in de bomen op het Bolwerk naast ons museum. In twee weken tijd zijn 150 jassen uit de bomen geplukt door mensen met een kleine beurs.

Dit jaar hangt Stichting Warm Haarlem opnieuw jassen op, ook om hiermee aandacht te vragen voor ‘stille armoede’. Door de jassen in de bomen te hangen, hebben mensen de kans om anoniem een warme jas te bemachtigen. Schaamte speelt namelijk nog steeds een rol als het om armoede gaat. Een lichtkunstwerk van Alfred Marseille zorgt ervoor dat de jassen goed opvallen.

Wie een warme jas weg wil geven, kan terecht op woensdag 7 december tussen 15.00 en 17.00 uur bij het museum. Museum van de Geest zorgt voor gluhwein en warme chocolademelk.

Als dat tijdstip niet schikt, is Stichting Warm Haarlem bereikbaar voor een jasophaal-afspraak via Gertien op 06-29024072 of Jos op 06-52177873 en jos@josschuring.nl.

Vanaf zondag 11 december 2022 hangen de jassen weer bij het Museum van de Geest, Schotersingel 2 in Haarlem.