12 februari 2019

Grootse schenking van de BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij heeft een bedrag van €700.000 geschonken aan het Dolhuys. Dit fantastische nieuws werd dinsdagavond tijdens het Goed Geld Gala in Het Scheepvaartmuseum bekend gemaakt. De bijdrage zal worden ingezet voor de herinrichting van het monumentale gebouw.

“Als enige museale organisatie in Nederland combineert het Dolhuys zorg, kunst, cultuur en de diversiteit van de geest. Het museum levert daarmee een belangrijke bijdrage aan een inclusieve samenleving”, aldus de BankGiro Loterij. Naast een geweldig compliment en een enorme impuls voor de vernieuwingsplannen is dit ook de grootste bijdrage die het Dolhuys ooit heeft gekregen.

De BankGiro Loterij maakt jaarlijks op haar Goed Geld Gala bekend hoeveel geld de loterij aan de cultuursector in Nederland schenkt. Dat is elk jaar de helft van het geld dat de deelnemers inleggen. In totaal kon de BankGiro Loterij dankzij haar deelnemers ruim 79,4 miljoen euro verdelen onder 77 culturele organisaties door heel Nederland. Het is het hoogste bedrag ooit, bijna 5 miljoen euro meer dan vorig jaar. Schenkingen van de BankGiro Loterij zijn bedoeld om cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor publiek.

Foto: Roy Beusker

  • Grootse schenking van de BankGiro Loterij 1
  • Grootse schenking van de BankGiro Loterij 2
Delen